Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 14:07 |

MVPBiH - Ambasador Jaćimović predao akreditivna pisma predsjedniku Pendarovskom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović predao je danas u Skoplјu akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom.

Ambasador Jaćimović je predsjedniku Pendarovskom prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te izrazio zadovolјstvo jer su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja, što predstavlјa osnovu za dalјe jačanje saradnje u skladu s obostrano izraženim interesima.

Jaćimović je naglasio da će kao ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji nastojati da u najvećoj mogućoj mjeri doprinese dalјem unapređenju odnosa i prijatelјskih veza BiH i Republike Sjeverne Makedonije, na svim polјima, pri  čemu je kao posebno značajne istaknuo unapređenje ekonomskih odnosa dvije zemlje, proširenje pravnog okvira za saradnju kroz potpisivanje novih bilateralnih sporazuma, te nastavak dosadašnje snažne međusobne podrške.

Bh. ambasador je na kraju izrazio uvjerenje da će prijatelјstvo i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije nastaviti da se uspješno razvijaju i u budućnosti, te da će uspjeh u afirmaciji svih veza koje spajaju dvije prijatelјske zemlјe doprinijeti miru, napretku, stabilnosti i zajedničkoj evropskoj budućnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo