Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 20.11.2019. 10:33 |

Košarkaši OKK Slobode večeras u ABA 2 ligi igraju protiv Novog Pazara

FENA

TUZLA, 20. novembra (FENA) – Košarkaši tuzlanske OKK Slobode večeras u okviru 8. kola ABA 2 lige igraju protiv ekipe Novog Pazara.

Oba sastava nalaze se u donjem dijelu tabele lige sa po dvije pobjede i pet poraza, odnosno sa po devet bodova.

Računajući i poraze u prvenstvu protiv Sparsa i Igokee, Tuzlaci su tri kola bez pobjede, ali se večeras nadaju da bi taj niz mogli prekinuti.

-Ekipa Novog Pazara je napadački izuzetno talentirana. Daju veliki broj koševa i šuterski mogu biti odlični ako nismo dovoljno agresivni i koncentrirani. Formu su podigli. U Rogaškoj su izgubili poen razlike na produžetak, dok su kod kuće uvjerljivo savladali Lovćen. Sigurno nas očekuje težak posao. Moramo smanjiti oscilacije u igri koje nam se uporno dešavaju, kontrolirati skok i izgubljene lopte i tada se možemo nadati pobjedi koja nam je interes – izjavio je trener OKK Slobode Josip Pandža.

Pobjedi se nada i Sani Čampara, koji je na posljednjoj utakmici s Igokeom imao šut ispod njegove razine (33 posto), ali vjeruje da će protiv Novog Pazara biti mnogo bolje.

- Očekuje nas teška utakmica, ali igramo pred našom publikom i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Oni imaju isti skor kao i mi tako da je veoma važno da pobijedimo i sve više rastemo kao ekipa – zaključio je Čampara.

Utakmica OKK Sloboda – Novi Pazar igra se u dvorani Mejdan u Tuzli, večeras od 19.00 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana