Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 15:27 |

Građanima Tuzle predstavljene operativne sposobnosti jedinica OSBiH (VIDEO)

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 19. novembra (FENA) - Nakon postrojavanja počasne jedinice i intoniranja himne BiH vojnog orkestra Oružanih snaga BiH operativne sposobnosti građanima Tuzle predstavili su pripadnici 5. pješadijske brigade.

- Sve ovo što danas radimo ovdje i ovih dana u okviru godišnjice OSBiH je samo jedno predstavljanje i pokazivanje građanima naših sposobnosti koje su u svrhu podrške istima - izjavio je Emir Kliko, komandant 5. pbr OSBiH.

Pored naoružanja i opreme sa kojom raspolažu predstavili su i sposobnosti u pružanju pomoći i zaštite građana.

- Među vama nalazi se samo jedan dio naših snaga gdje možemo da prikažemo ono što svakodnevno radimo, na ovoj lokaciji, da obilježimo godišnjicu na ovakav način, zajedno sa sugrađanima - ističe pukovnik Toni Mišić.

Prisustvo vojske i opreme na Trgu slobode u Tuzli izazvalo je veliko interesovanje građana, posebno najmlađih. Iz prve ruke su doznali sve o vojničkoj opremi i naoružanju koje koriste pojedine grane vojske, ali i o specifičnostima vojničkog poziva.

Naoružanje kojim raspolažu OSBiH stalno treba zanavljati, jer vojska nikada nije dovoljno i dobro opremljena, kazao je komandir Kliko.

- I nikad nema dovoljno onoga što im treba i što bi željeli da imaju za što bolje izvršenje zadatka i misije. Međutim, entuzijazam i profesionalizam naših pripadnika i opredijeljenost za podršku i pomoć građanima BiH nadoknadi sve ono što nam nedostaje - kazao je.

Preostali dio naoružanja građanima će predstaviti u sklopu Dana otvorenih vrata 27. novembra ove godine, u kasarni Dubrave.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3684

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1pkVhyceOZHGuOtEX0qZFGnodSG6hYi_4?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo