Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 14:29 |

Ministar Crnadak primio u odvojenim posjetama ambasadore Fielda i Skalnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u odvojenim posjetama veleposlanika Ujedinjenog Kralјevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda i veleposlanika Češke Republike u BiH Jakuba Skalnika. 

Ministar Crnadak i veleposlanik Field razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, regionalnoj suradnji, slobodi medija i kvalitetu obrazovanja u BiH. 

Ministar Crnadak je tom prigodom rekao da očekuje skoru deblokadu rada Parlamentarne skupštine BiH nakon formiranja parlamentarnih povjerenstava. Naglasio je da vlasti u BiH na svim razinama moraju raditi, dok se ne završe pregovori o formiranju vlasti kako posljedice ne bi trpjeli ljudi u BiH. Veleposlanik Field je naglasio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u BiH te da će, unatoč Brexitu, nazočnost Velike Britanije u BiH biti i dalje značajna. 

Na sastanku je bilo riječi i o slobodi medija u BiH te zaključcima Globalne konferencije o slobodi medija koja je u srpnju održana u Londonu. Ocijenjeno je da se moraju poduzeti mjere kao i zakonske izmjene kako bi se unaprijedilo stanje u ovoj oblasti, u cilju poštivanja profesionalnih standarda, neovisnosti i ostvarivanja punih medijskih sloboda u BiH. 

Na početku oproštajne posjete veleposlanika Češke Republike u BiH ministar Crnadak je izrazio zahvalnost veleposlaniku Jakubu Skalniku na doprinosu u razvoju i jačanju bilateralnih odnosa između dvije zemlje te mu poželio sreću u budućem radu. Također je naglasio značaj Češke kao zemlje koja dobro poznaje specifičnosti BiH i s kojom dugo surađuje u brojnim regionalnim inicijativama. 

Veleposlanik Skalnik se zahvalio ministru Crnatku na suradnji tijekom mandata u BiH te ponovio da će Češka nastaviti podržavati integracijske procese BiH u EU, za koje smatra da  nemaju alternativu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije