Sport     | 19.11.2019. 12:19 |

Stanić: Podigli smo igru, imamo pravo na optimizam

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. novambra (FENA) - Nakon sedam uzastopnih poraza u regionalnoj ABA 2 ligi, košarkaši Sparsa sutra će na domaćem terenu pokušati prekinuti taj negativni niz i protiv ekipe beogradskog Dynamica upisati prvu ovosezonsku pobjedu u okviru međunarodnih takmičenja. 

Iako sezona nije počela kako su priželjkivali, u taboru Sparsa ipak vlada optimizam, jer, kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije pomoćni trener ekipe Srđan Stanić, ekipa je napredovala u gotovo svim segmenitma igre i samo je pitanje vremena kada će sarajevski klub početi pobjeđivati. 

- Odigrali smo dobar meč protiv Širokog u domaćem prvenstvu i uprkos porazu vjerujem da imamo pravo na optimizam. Vodili smo 39 minuta i kontrolisali meč, ali u posljednjim minutama smo trebali odigrati bolje i pametnije. Ekipa Dynamica igra sličnu košarku kao Široki, s nižom petorkom i agresivnom igrom, tako da vjerujem da ćemo im se znati suprotstaviti - izjavio je Stanić. 

Prvotimac Sparsa Sandi Grubelić naglašava da je ekipa podigla formu, ali ističe da igrači u finalnim trenucima utakmice trebaju biti koncentrisaniji. 

- Vjerujem da će i taj segment doći s vremenom. Najvažnije je da smo podigli formu, primjetna je razlika u našoj igri. Protiv Dynamica je važna utakmica, bit će teško, ali očekujemo pobjedu - rekao je Grubelić. 

Dodaje da porazi Sparsa u posljednjim trenucima utakmice teško padaju igračima, ali stručni štab ekipe radi odličan posao na dizanju morala i pripremi za naredne mečeve.  

Utakmica između Sparsa i Dynamica će biti odigrana sutra u 18 sati u dvorani "Novo Sarajevo".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo