Stranačke aktivnosti     | 19.11.2019. 11:40 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Sebija Izetbegović je simbol bahate, nestručne i nepotističke vlasti i zato mora otići 

Povodom narušenog ukupnog zdravstvenog sistema, a naročito na KCUS, Nezavisni blok traži ostavku najodgovornije osobe - generalne direktorice Sebije Izetbegović.

Nakon što su pedijatri sa Pedijatrijske klinike KCUS uputili otvoreno pismo javnosti povodom nedavnih događaja u ovoj ustanovi i odbijanja liječenja bolesnog djeteta pokusavajući tako na ponižavajući način opravdati ono što se ne može opravdati, postalo je potpuno jasno da je KCUS na čelu sa Sebijom Izetbegović opasno mjesto kako za pacijente, tako i za ljekare.

 Ostavka generalne direktorice Izetbegović je jedini način da se pomogne pacijentima i vrati pogaženo dostojanstvo ljekarima. Ovakvo vođenje najveće i najvažnije zdravstvene institucije u našoj zemlji samo je simbol bahate, nesposobne i nepotističke vlasti koja je sve svoje neistomišljenike otjerala, a umjesto struke uvela je podaništvo kao glavni argument opstanka, djelovanja i napredovanja na KCUS-u.

Jedino nova i odgovornija uprava može stabilizirati ovakvo stanje i vratiti struku, profesionalizam, kao i osnovu zadaću - najbolju moguću brigu i njegu za pacijente.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'