Ekonomija     | 19.11.2019. 10:43 |

Kreće izgradnja deset kilometara duge dionice Počitelj – Zvirovići

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. studenoga (FENA) - Početak radova na dionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 bit će obilježen svečanošću u petak, 22. studenoga, u 10 sati u vojarni Dretelj u Čapljini.

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti, jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti izravno povezana s Europskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Lot 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići, a izvođač radova je kineska tvrtka China State Construction Engineering Corporation Limited (CSCEC).

Veliki most kod Počitelja nije sastavni dio ovog lota.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB).

Na svečanosti govorit će čelnik CSCEC-a Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, kineski veleposlanik u BiH Ji Ping i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Prva dionica brze ceste Lašva – Nević Polje neće biti završena na vrijeme

Potpisan Sporazum o kreditu EBRD-a za izgradnju autoputa na Koridoru Vc (VIDEO)

Kada će Mostar biti spojen na mrežu modernih prometnica?

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo