Regija     | 19.11.2019. 10:24 |

Dvojica optužena zbog krijumčarenja marihuane iz Crne Gore

FENA Agencije

ZAGREB, 19. studenoga (FENA) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) u sastavu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv 40-godišnjaka i 34-godišnjaka koje tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja organizirali krijumčarenje marihuane iz Crne Gore u Hrvatsku, pri čemu je zaplijenjeno više od 312 kilograma marihuane vrijedne najmanje 4,6 milijuna kuna.

Uskok je u utorak priopćio da je nakon istrage podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optuženi su da su se od travnja do kolovoza ove godine na području povezali s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane i njene daljnje prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Nakon što je drugookrivljeni dogovorio nabavu i krijumčarenje marihuane preko Crne Gore u Hrvatsku, prvookrivljeni se autobusom, u vlasništvu tvrtke u čijem je suvlasništvu drugookrivljeni, odvezao u Crnu Goru

Tamo je 22. kolovoza, između Risna i Kotora, od zasad troje nepoznatih osoba iz Crne Gore preuzeo 312,7 kilograma marihuane upakirane u 41 paket.

Potom se, radi prijevoza kupljene droge iz Crne Gore u Hrvatsku, autobusom uputio prema mjestu Čibače u općini Župa Dubrovačka, gdje je drogu trebao preuzeti drugookrivljeni i dalje je prevesti do Zagreba.

No, istoga dana na malograničnom prijelazu Karasovići autobus su zaustavili policija i carina te u njemu pronašli spomenutu drogu vrijednu najmanje 4,6 milijuna kuna.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenih, prenijela je Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana