Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 09:48 |

FUP - Pretresi na području Ljubuškog, Posušja i Mostara, uhapšene tri osobe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Uhapšene su tri osobe, u skolopu operativne akcije "Jumper", zbog organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije Naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskg kantona i Kantonalnog Suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu  višemjesečne istrage koju provodi to tužilaštvo, vezano na dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz FUP-a.                                                           

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhapšene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana