Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 16:01 |

Veleposlanica Špirić razgovarala s ministrom vanjskih poslova Republike Poljske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Koviljka Špirić razgovarala je s ministrom vanjskih poslova Republike Poljske Jacekom Czaputowiczem, tijekom obilježavanja Dana službe vanjskih poslova pod nazivom „Dan otvorenih vrata“.

Na manifestaciji, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Poljske, sudjelovalo je i Veleposlanstvo BiH u Varšavi s prigodnim izložbenim štandom.

Tom prigodom veleposlanica Špirić i ministar Czaputowicz razgovarali su o Berlinskom procesu i Samitu o zapadnom Balkanu, koji je u srpnju održan u Poznanu, te o mogućnostima suradnje između Poljske i regije.

Ministar Czaputowicz je potvrdio spremnost Poljske kada je u pitanju potpora za pristupanje zemalja zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Veleposlanica Špirić se zahvalila Poljskoj na aktivnom angažmanu tijekom predsjedanja Berlinskim procesom kao i na prilici da se BiH predstavi na manifestaciji „Dan otvorenih vrata“.

Naglasila je kako je to odlična prilika za suradnju i promociju turizma.

Ministru Czaputowiczu je za izložbenim stolom BiH darovala vodič kroz Bosnu i Hercegovinu preveden na poljski jezik.

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“, koju organizira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Poljske, je prigoda da se zainteresirani građani i institucije upoznaju s povijesti poljske službe vanjskih poslova kao i svakodnevnim diplomatskim radom kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Posjetiteljima je bio omogućen i pristup u kabinet s elektronskom kartom na kojoj se nalaze ucrtana poljska diplomatsko-konzularna predstavništva i odakle se vode konferencijski razgovori na relaciji Ministarstvo vanjskih poslova Poljske - DKP.

Veleposlanica Špirić je ovom prigodom imala video razgovor s poljskim veleposlanikom u Londonu Arkadyem Józefom Rzegockim - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Krišto - Bueno: Neupitna potpora Španjolske integracijskim procesima BiH

Vicemaršal Sejma Republike Poljske Ryszard Terlecki u posjeti BiH

Vice maršal Sejma Republike Poljske Ryszard Terlecki u oktobru u posjeti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo