Svijet     | 18.11.2019. 14:30 |

U Tripoliju u napadu na fabriku sedam radnika poginulo, 15 ranjeno

FENA Internet

TRIPOLI, 18. novembra (FENA) -  U zračnom napadu u ponedjeljak na tvornicu keksa u glavnom libijskom gradu Tripoliju, poginulo je  najmanje sedam radnika, uključujući pet stranih državljana i dva Libijca, saopćile su zdravstvene službe.

Ministarstvo zdravlja sa sjedištem u Tripoliju objavilo je kako se zračni napad dogodio u gradskoj četvrti Wadi el-Rabie, južno od centra grada, gdje borbe traju već mjesecima, prenosi AP.

Malek Merset, glasnogovornik ministarstva, rekao je AP-u da su među mrtvima pet radnika iz Bangladeša i dva državljana Libije.

U zračnom napadu je ranjeno i najmanje 15 stranih radnika, uglavnom iz Nigera i Bangladeša, koji su prevezeni u obližnje bolnice na hitno liječenje.

Snimke podijeljene na internetu prikazale su ranjene ljude s zavojima i na nosilima prije nego su ih vozila hitne pomoći odvezla u bolnice.

Tripoli je od aprila poprište borbi između samoproglašene Libijske narodne armije  koju je vodio general Khalifa Hifter i više milicija povezanih sa međunarodno priznatom, ali slabom vladom, koja kontrolira prijestonicu.

Ulične borbe su prestale proteklih sedmice, ali su obje strane nastavile da razmjenjuju minobacačke napade na južnim obodima grada.

U borbama su poginule stotine ljudi, a hiljade su raseljene.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Ruski FSB - U napad u blizini Moskve umiješani su Ukrajina, Sjedinjene Države i Britanija

U napadu sumnjivih militanata Islamske države u Siriji 11 ubijenih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo