Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 13:29 |

U Sarajevu Info dan o programima Erasmus+ Mladi i Evropske snage solidarnosti

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Na Info danu o programima mobilnosti za sve mlade ljude iz BiH, koji se održava danas u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo od 12 do 17 sati, svi posjetioci će moći dobiti informacije o programima Erasmus+ Mladi i Evropske snage solidarnosti. 

Menadžerica za mobilnost mladih Proni Centra za omladinski razvoj Adina Halilović izjavila je da će posjetiocima objasniti i kako mladi iz Bosne i Hercegovine mogu učestvovati u tim programima, te na koji način organizacije i institucije koje su registrirane u programu mogu aplicirati s projektima. 

- Poziv za apliciranje s projektima otvoren je do 5. februara i sve nevladine organizacije, organizacije za mlade, vijeća mladih i fondacije mogu se prijaviti s projektima koji se tiču izgradnje kapaciteta u radu s mladima - rekla je Halilović.

Pojasnila je da je posebna prednost programa Erasmus+ što tjera aplikante da se zapitaju koje su potrebe mladih na lokalnom nivou i na koji način ih je moguće povezati kroz partnerstvo na evropskom nivou. 

Erasmus+ je program u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za period od 2014. do 2020.

Evropske snage solidarnosti okupljaju mlade ljude s ciljem izgradnje inkluzivnog društva, podržavaju ugrožene grupe ljudi i odgovaraju na društvene izazove.

Info dan o programima mobilnosti organiziran je u saradnji sa Salto Resursnim Centrom iz Ljubljane i Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Proni Centar za omladinski razvoj je Kontakt tačka za programe Erasmus+ Mladi i Europske snage solidarnosti za BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Četvrti sastanak Erasmus+ projekta FIRST-TAC bazirao se na dovršetak nastavnih planova

Počela realizacija projekta Erasmus+ SMEQA kojim koordinira UNZE

U Širokom Brijegu Info dan programa 'Kreativna Europa'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta