Svijet     | 18.11.2019. 10:20 |

Dvojica profesora hemije u Arkanzasu optuženi da su proizvodili metamfetamin

FENA Saopćenje

ARKANSAS, 18. novembra (FENA) - Dvojica profesora hemije na fakultetu u Arkanzasu uhapšena su pod optužbom da su proizvodili metamfetamin, u slučaju u kojem život imitira umjetnost.

Ured šerifa okruga Clark kaže da su profesori sa Državnog univerziteta Henderson, Terry David Bateman i Bradley Allen Rowland, uhapšeni u petak pod optužbom da su proizvodili metamfetamin.

Nije bilo jasno jesu li ostali u zatvoru u nedjelju, a jedan zatvorski službenik rekao je da ne može dati te informacije, javio je ABC News.

Tina Hall, glasnogovornica obrazovne ustanove sa sjedištem u Arkadelfiji, kaže da su Bateman i Rowland bili na administrativnom dopustu od 11. oktobra. Kaže da je tri dana ranije policija istražila izvještaj o neugodnom mirisu u naučnom centru u kampusu. Kazala je da je zgrada otvorena 29. oktobra, nakon što je jedna kompanija filtrirala zrak.

Ova hapšenja su mnogi poredili s radnjom hit TV serije "Breaking Bad", u kojoj je srednjoškolski nastavnik hemije počeo da pravi metamfetamin kako bi platio troškove liječenja od raka.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije