Regija     | 18.11.2019. 09:42 |

Hrvatska se prisjeća najbolnijih dana Vukovara

FENA Cvita Kusić

VUKOVAR 18. studenoga (FENA) - Cijela Hrvatska prisjeća se u ponedjeljak, na 28. obljetnicu sloma obrane Vukovara, najbolnijih dana tog grada heroja, a kolone hodočasnika slijevaju se od ranih jutarnjih sati prema bolnici gdje će u 10 sati započeti komemorativni program "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

 U ranim jutarnjim satima djeca vukovarskih osnovnih škola upalila su više od 3.000 lampiona duž 5,5 kilometara dugog Križnog puta od Opće županijske bolnice Vukovar i Bolnice ratnih veterana do memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

 Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2.717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

 Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta" sudjelovat će i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 Državni vrh će se pridružiti Koloni sjećanja, koja u 12,15 sati stiže na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata. Ispred Spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata molitvu za vukovarske žrtve predvodit će Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit nakon čega će biti odane počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

 Misu za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu u 13 sati predvodit će mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo