Stranačke aktivnosti     | 17.11.2019. 15:01 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Današnja  Bosna i Hercegovina pokazuje istovremeno lice i naličje bosanskohercegovačke politike i stanje u kojem se nalaze građani naše zemlje.

Ekonomska,socijalna i politička  kriza suštinski  utiču na odluke  i dlazak građana i njihovih porodica iz BiH i na dramatične demografske promjene i vrijednosti našeg društva.To je svakodnevna životna  tema u svakom domu i  u svakom mjestu  i ispred ambasada i konzulata u BiH.Ukoliko se trend napuštanja naše zemlje nastavi uskoro će biti naših sugrađana više u svijetu nego u zemlji.

Vidljivo je kršenje  ljudskih prava i sloboda  i odsustvo valjane,racionalne,pravovremene i odgovorne politike u rješavanju problema koji su proizašli iz migracija,i  za migrante i  za određene lokalne zajednice.Simbolički i stvarno sve  je sadržano na primjeru kampa Vučijak i USK.Na sceni je dehumanizacija ljudske solidarnosti,govor isključivostii i djelovanje u instrumentalizovanoj i kontroliranoj  javnosti . Vidljivi  su znakovi  svojevrsnog grča u kojem se nalaze i migranti i građani. Nedopustivo je odbijanje da se teret  ove situacije pravedno dijeli između svih nadležnih institucija BiH i ono  pokazuje  svo  političko licemjerje "elita "koje su zaposjele "svoje" teritorije .

Obrazovanje,nauka i kultura u BiH su  pred ključnim  izazovom kako da odgovore potrebama održivog razvoja  društva koje se nalazi u višestrukoj programirqnoj politici razaranja.

GDS BiH smatra da je potrebno da se na novi način i sa novom matricom i dinamikom  obnovi socijani ,ekonomski kulturni  i politički 

život u BiH.

Svoju Programsku platformu za izlazak iz društvene krize GDS BiH predstaviće nakon prestanka virtualne politike,postizborne jednogodišnje kombinatorike , deblokiranja parlamentarne strukture BiH i konstituisanja vlasti .

PRES GDS BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo