Bosna i Hercegovina     | 16.11.2019. 13:46 |

Crnadak na osveštanju obnovljenog hrama u Kućancima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak prisustvovao je danas osveštanju obnovljenog hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Kućancima, rodnom mjestu patrijarha srpskog Pavla.

Ovaj hram Srpske pravoslavne crkve u Eparhiji pakračko-slavonskoj, koji je miniran 1991. godine i obnovljen poslije rata,  spomen-hram je upokojenom patrijarhu srpskom Pavlu. Osveštanje hrama, u kojem je kršten patrijarh srpski Pavle, upriličeno je povodom desete godišnjice njegove smrti, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Govoreći o upokojenom patrijarhu Pavlu, ministar Crnadak je rekao da još uvijek nismo svjesni koliko smo izgubili i koliko je dobrote, blagosti i ljubavi otišlo s tim čovjekom.

-Za srpski narod to je poseban gubitak, jer smo mu uvijek svi bili jednaki - i bogati i siromašni, i istočni i zapadni, i vlast i opozicija - za svakog se žrtvovao i nikad nas nije razdvajao - rekao je ministar Crnadak.

Čin osveštanja obnovljenog hrama i Svetu arhijerejsku liturgiju u Kućancima predvodio je patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje više arhijereja Srpske pravoslavne crkve, među kojima su i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika pakračko-slavonski Jovan.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Svi moraju poštovati odluke CIK-a, izjave o sukobima su neodgovorne

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!