Sport     | 15.11.2019. 21:45 |

Vodstvo Italijana nakon prvog poluvremena na Bilinom polju

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. novembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog poluvremena kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine na zeničkom Stadionu Bilino polju gubi od Italije sa 0:2.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano otvorenoj igri sa velikim brojem priika, a gosti su uspjeli iskoristiti dvije situacije i na odmor otići sa ubjedljivim vodstvom.

Prvu veliku priliku za BiH imao je Bičakčić u 8. minuti nakon kornera Pjanića, ali je njegov šut odbranio italijanski golman Donnarumma. Džeko je u 12. minuti šutirao sa oko 30 metara, ali je opet odbranio Donnarumma.

Gosti su uzvratili preko Insignea u 15. minuti čiji udarac je izblokiran, a tri minute kasnije Šehić skrenuo u korner šut Bernardeschija sa pet metara.

Italijani su u 21. minuti došli u vodstvo, a strijelac je bio Francesco Acerbi koji je sa desetak metara pogodio donji lijevi ugao bh. gola.

BiH je mogla do izjednačenja u 31. minuti nakon kornera sa lijeve strane, ali je šut Muhameda Bešića sa oko deset metara zaustavio Emerson.

Italija je u 37. minuti postigla i drugi pogodak. Strijelac je bio Insignei, koji je pogodio sa desetak metara, nakon nespretne intervencije odbrambenog reda bh. tima.

Donnarumma je u 39. minuti izbivši loptu u korner odbranio šut Gojka Cimirota, a nakon kornera sa lijeve strane gosti su izblokirali šuteve Džeke i Bičakčića.

Šehić se iskazao u 40. minuti kada je odbranio šut Belottija. 

ZENICA- Stadion Bilino polje. Gledalaca 10.000. Glavni sudija: Sandro Schareer (Švicarska). Strijelci: 0:1 – Acerbi (21), 0:2- Insigne. Žuti karton: Bernardeschi (Italija).  

BIH: Šehić- Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac- Bešić, Pjanić, Cimirot- Višća, Džeko, Krunić. Selektor: Robert Prosinečki.

ITALIJA: Donnarumma- Florenzi, Bonucci, Acerbi, Emerson- Barella, Jorginho, Tonali- Bernardeschi, Belotti, Insignie. Selektor: Roberto Mancini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

EP: BiH za prolaz u osminu finala večeras mora poraziti i aktuelne prvakinje Italijanke

Italija golovima iz prekida savladala u Zenici mlade nogometaše BiH

Prosinečki: Teško se bilo vratiti nakon jeftino primljenih golova

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti