Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 19:15 |

Barbarić: Kino u Ljubuškom do kraja godine

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 15. studenoga (FENA) - Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić izjavio je kako će kinodvorana u tom gradu biti otvorena u sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno, do kraja godine.

 Po njegovim riječima, radovi se ne bi trebali odužiti, a i ako se oduže, to će biti najdalje do Dana Grada Ljubuškog - 21. veljače.

 "Mi ne želimo otvoriti kino i da onda nemamo sadržaja pa da ga treba zatvoriti. Taj projekt je sada na J.P. Parkovi. Vijeće je njima dalo te ovlasti i mi idemo završiti taj projekt - kazao je Barbarić za Fenu.

 Napomenuo je kako je trenutno u postupku nabavka opreme i svega onoga što jedna takva dvorana treba imati i dodao kako su glavni izvori financiranja proteklih godina bili Grad i Parkovi, a dio sredstava je donirala i Vlada Republike Hrvatske kroz projekte pomoći Hrvatima izvan RH. 

 Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.

 U ljeto 2016. godine raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i tada Općina Ljubuški.

 U 2017. godini završena je prva faza koja je koštala oko četvrt milijuna maraka i tada su završeni osnovni građevinski radovi, uređenje krova, zidova, fasade, otvora.

 Istodobno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, nogostup, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 maraka.

 Protekle godine nastavljena je druga faza radova i unutarnje uređenje.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo