Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 18:43 |

Zlatnik Grada Sarajeva uručen gradonačelniku Ohrida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić sastao se sa gradonačelnikom Ohrida Konstantinom Georgeskim, kojem je uručio zlatnik Grada Sarajeva.

Na sastanku je razmatrana mogućnost bratimljenja Opštine Ohrid s Općinom Centar Sarajevo, a potom je razgovarano o regionalnim projektima, kao i problemima s kojima se dva grada suočavaju u vrijeme posjeta većeg broja turista.

Skrenuta je pažnja i na problematiku s kojom se suočava Opština Ohrid nakon prijedloga UNESCO-a da se kulturno i prirodno nasljeđe Ohridskog regiona stavi na listu ugroženog svjetskog nasljeđa.

UNESCO je preporučio nadležnim vlastima koje je aktivnosti potrebno preduzeti, što uključuje i detaljnu analizu o stanju u regionu, kao i obnovu kolektorskog sistema. Razmijenjena su iskustva o toj temi, s posebnim osvrtom na rekonstrukciju kolektorskog sistema.

Razgovor je upriličen u okviru višednevne službene posjete Makedoniji, gdje u Ohridu sa Gavrićem borave zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela, te gradski vijećnici Nuko Grebović, Velija Katica, Miro Lazović i Sanela Holjan, saopćeno je iz Gradske uprave. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana