Kultura     | 15.11.2019. 16:19 |

Beč - Christian Lacroix dizajnira tijaru za 'Operski bal'

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 15. novembra  (FENA) - Tijaru za ovosezonski "Operski bal", koji će biti održan 20. februara iduće godine u zgradi Bečke državne opere, kreirao je legendarni francuski dizajner Christial Lacroix zajedno s kompanijom Swarovski.

Umjetnička dijadema je inspirisana Mozartovom arijom i likom "Kraljice noći" iz njegove opere "Čarobna frula", što je ujedno i moto ovogodišnjeg bala. Na svakoj tijari su ugrađena 72 Swarovski kristala, za koje se dizajner nada da će uspjeti stvoriti iluziju zvjezdanog neba u plesnoj dvorani.

Swarovski od 1950. godine sarađuje s "Operskim balom" i svake godine s drugim poznatim dizajnerom kreira veličanstvena umjetnička djela u obliku ukrasa za kosu.

Iako se cijena ulaznica za "Operski bal" kretala od nekoliko stotina do više hiljada eura, mjesta u zgradi "Bečke državne opere" su već sada popunjena.

Tradicija održavanja bala seže još od 1877. godine, a zvanični naziv "Wiener Opernball" humanitarnog karaktera manifestacija dobija tek 1935. godine, podsjećaju iz PR Eurocomma.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom