Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 13:18 |

Uz Svjetski dan tolerancije - Učenici iz Foče posjetili vršnjake u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.novembra (FENA) – Učenici i nastavnici OŠ "Sveti Sava“ iz Foče danas su, povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. novembra, posjetili Osnovnu školu "Fahrudin Fahro Baščelija“ u Goraždu. 

Kroz druženje i učešće u zanimljivoj radionici, učenici drugih i osmih razreda ovom prilikom ukazali su na potrebu uvažavanja različitosti uz napomenu da religija, jezik, kultura, etničke i druge pripadnosti trebaju biti bogatstvo koje obogaćuje sve nas.

- Nama je jako bitna priča o toleranciji i sretni smo što djeca u Goraždu sa svojim vršnjacima mogu da razgovaraju o ovoj temi koja je višestruko značajna. Naša je obaveza da djeci omogućimo da mogu da razgovaraju, što im nedostaje, da posjećuju jedni druge, razmijene mišljenja, poštujući jedni druge – kazala je nastavnica u OŠ "Sveti Sava“ Dragana Mališ.

Direktorica goraždanske OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija“ Jasmina Djana izrazila je zadovoljstvo zbog ovog susreta, istaknuvši da je  jako važno da se grade dobri međuljudski odnosi.

-Nadam se da će ova posjeta otvoriti vrata i za druge škole, iz drugih opština i da ćemo se češće sastajati i sarađivati te graditi puno bolje odnose. Najvažnije je da te poruke međusobnog uvažavanja nose sa sobom djeca – kazala je Djana.

Susret učenika osnovnih škola dva grada podržao je OSCE.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo