Stranačke aktivnosti     | 15.11.2019. 11:47 |

Priopćenje HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Filipović: Svaki teško ostvareni pomak u BiH olako se žrtvuje

-Više od godinu dana nakon potvrde izborne volje birača na izborima u Bosni i Hercegovini, ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti. Posljedice ovih političkih igara ćemo tek osjećati - izjavila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Unatoč potpisanom Sporazumu o načelima uspostave vlasti na državnoj razini iz kolovoza 2019. koji je nastao kao kompromisno rješenje političkih predstavnika konstitutivnih naroda i značio kakvu takvu priliku stabilizacije političkih odnosa i stvaranje okvira za uspostavu vlasti na državnoj razini, Filipović ističe kako je frustrirajuće gledati kako se svaki teško stvoreni politički pomak u Bosni i Hercegovini olako žrtvuje kada dođe do vlastitog unutarstranačkog pozicioniranja.

-Kada se u takvu konfuznu političku situaciju nadodaju i populističke izjave pojedinih političara u Bosni i Hercegovini koji vlastitu političku inferiornost nadoknađuju radikalnom retorikom, koja u pravilu koketira s govorom mržnje prema svima koji drugačije promišljaju o Bosni i Hercegovini, onda imamo godinu dana takvu toksičnu atmosferu u kojoj je nemoguće postići bilo kakve političke dogovore, naglašava Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH.

Ona smatra da je konačno došlo vrijeme da se otkloni stvorena atmosfera nepovjerenja, kroz intenziviranje dijaloga o uspostavi vlasti političkih predstavnika konstitutivnih naroda. U tom smjeru su otvoreni razgovori na sastanku sa SDA prošli tjedan u Mostaru i oni će se nastaviti, u različitim formama, a nastavit će se razgovori i sa političkim predstavnicima srpskog naroda u narednom razdoblju kako bi se pokušalo doći do dogovora o formiranju vlasti i otklanjanju zastoja u funkcioniranju Parlamentarne skupštine BiH.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo