Sport     | 15.11.2019. 11:41 |

Danilović: Želimo tri boda u Velsu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovovine u Sarajevu se sprema za utakmicu kvalifikacija za EURO 2021. sa Velsom.

Vezista Vladan Danilović kaže da u ekipi vlada odlična atmosfera te da se nadaju osvajanju tri boda u Velsu.

- Polako se približavamo utakmici i maksimalno radimo na treninzima. Ako ovu atmosferu i rad sa treninga prenesemo na utakmicu mislim da sa pravom možemo da se nadamo pobjedi. Analizirali smo prošlu utakmicu koju smo izgubili od Njemačke i izvukli dobre pouke koje nam mogu dosta značiti u utakmici protiv Velsa - kazao je Danilović.

Ističe važnost naredne utakmice.

- Iako smo u ranoj fazi kvalifikacionog ciklusa ova utakmica može da predstavlja veliku prekretnicu za plasman na Euro. Oni igraju kući i sigurno su pod inperativom pobjede jer su u posljednjem meču poraženi od Moldavije. Probat ćemo da iskoristimo taj pritisak koji imaju i njihove slabosti koje smo uvidjeli da se kući vratimo sa punim plijenom, te da dodatno sebi olakšamo nastavak kvalifikacija - dodao je.

Mladi Zmajevi će se u Sarajevu pripremati do 17. novembra kad polaze za Wrexham gdje će dva dana kasnije biti odigrana utakmica sa Velsom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Hajduk napunio stadion pod Bijelim brijegom, utakmica završila bez pobjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo