Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 12:02 |

Tadić sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa šefom Delegacije Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom i njegovim suradnicima.

Ovo je prva posjeta Sattlera Tužiteljstvu BiH, nakon stupanja na dužnost 1. septembra ove godine.

Glavna tužiteljica upoznala je specijalnog predstavnika EU, s radom i aktivnostima Tužiteljstva BiH, u procesu jačanja vladavine prava, kao i aktivnostima planiranim u budućnosti u radu i djelovanju ove institucije.

Također, glavna tužiteljica još jednom je iskazala zahvalnost Europskoj uniji, za pomoć i potporu Tužiteljstvu BiH, koja se ogleda u potpori u izgradnji i opremanju kapaciteta ove institucije, pomoći u ekspertskim i stručnim edukacijama, kao i drugim vidovima potpore vladavini prava u BiH.

Tužiteljstvo BiH, tokom ove i prošle godine, sudjelovalo je u više aktivnosti i zajedničkih operacija s kolegama i partnerskim institucijama iz zemalja EU, a u borbi protiv različitih oblika organiziranog međunarodnog kriminala.

Na sastanku je istaknuto da je jačanje vladavine prava i sigurnosti građana, jedan od ključnih elemenata u uspostavljanju europskih vrijednosti u BiH, te vrlo značajan segment u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tužiteljstvo BiH obaviješteno o potvrđivanju optužnice protiv Vasvije Vidović

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu