Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 13:15 |

Uebber: Posjetom Feni dobila sam bolji uvid u rad medija u BiH (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber posjetila je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA).

Nakon susreta sa direktorom Elmirom Huremovićem ambasadorica je izjavila da je izuzetno zadovoljna što je imala priliku posjetiti Fenu, napominjući da je na taj način dobila bolji uvid u funkcioniranje medija u Bosni i Hercegovini.

- Razgovarali smo o ulozi medija, a ujedno smo se dotakli pitanja slobode medija, posebno imajući u vidu da je sloboda medija i sloboda izražavanja za nas od velikog značaja i ta su pitanja dio brojnih projekata koje je Ambasada Njemačke implementirala u BiH - izjavila je Uebber.

Ističe da je tokom nekoliko prvih mjeseci boravka u BiH uvidjela da je u medijima često akcenat stavljen na stvari koje ne funkcioniraju, a mišljenja je da u BiH postoji mnogo stvari koje mogu poslužiti kao dobar primjer zbog čega bi željela da mediji posvete više pažnje na prezentiranje takvih dobrih primjera.

Direktor Fene Elmir Huremović istaknuo je da je posjeta ambasadorice jedna u nizu diplomatskih posjeta u proteklih nekoliko mjeseci.

- Nama je zadovoljstvo da nas i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini prepoznaju kao kredibilan i nezaobilazan medij - dodao je.

Susret s ambasadoricom Uebber bio je prilika da se predstavi sve što je do sada urađeno na unapređenju Feninih servisa, posebno kada je riječ o video servisu i prisustvu Fene na društvenim mrežama.

Direktor Huremović potvrdio je da je na sastanku razgovarano o onome što se planira uraditi u narednom periodu, kao i o značaju objektivnog i nepristrasnog informiranja u BiH, a Fena u tom smislu ima itekako važnu ulogu.

- Upoznali smo ambasadoricu o pripremama za konferenciju Evropske alijanse novinskih agencija, čiji smo domaćini početkom aprila iduće godine u Sarajevu, a naravno razgovarali smo i o modelima saradnje Fene i Ambasade Njemačke u BiH - zaključio je Huremović.

Pogledajte http://fena.ba/video/3665/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/14KgHDJQdmasaFgNxKpGy1rp4S2bh4C8J?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta