Sport     | 15.11.2019. 11:05 |

A1 FBiH:Košarkaši Čelika u nedjelju protiv Turbine traže prvu domaću pobjedu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. novembra (FENA) - Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice nakon četiri odigrana kola u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine ima omjer 2-2, ali će u nedjelju, u okviru 5. kola, protiv trećeplasirane jablaničke Turbine (3-1) pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu na svom terenu u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ (17.00 sati).

Zeničani su, naime, obje dosadašnje pobjede ostvarili u gostima, kod sarajevske Bosne Royal (87:86) te u prošlom kolu kod Konjica (91:70), dok su na svom terenu poraženi od živiničkih Spartansa (87:92) te sarajevskog Igman Burcha (65:77).

-Imamo velike padove u igri na domaćem terenu. Mislim da je uzrok tih padova prevelika želja i igrača i nas iz stručnog štaba da na domaćem terenu pokažemo pravo lice, da igramo brzu i efikasnu košarku. To je rezultiralo velikim brojem promašenih „otvorenih“ šuteva, ali uspjeli smo slaviti u prošlom kolu u Konjicu, koji nije nimalo loša ekipa. Turbina također nije loša ekipa, do sada imaju samo jedan poraz. Zadržali su i kostur tima iz prošle sezone - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Armel Mujaković.

Košarkaši Benjamin Bajramović i Ranko Križanović ističu kako su dobro radili, da smatraju da su se uspjeli stabilizirati te da je vrijeme da slave i pred svojim navijačima.

-Želimo napokon pobijediti na domaćem terenu. Turbina je bolja ekipa i od Spartanasa i od Igman Burcha, ali to za nas nije bitno. Mislim da imamo dobar tim i da možemo pobijediti te obradovati naše navijače - smatra Križanović, Vitežanin u redovima zeničkog tima.

Turbina je u prošlom kolu na svom terenu savladala Bošnjak iz Hadžića s 88:79.

Raspored utakmica 5. kola A1 lige FBiH: Subota (16.11.): IBU Spartans – Bosna Royal (16.00), Bošnjak – Travnik (17.30), Gen - Radnički (18.00) i Gračanica - Konjic (18.00).

Nedjelja (17.11., u 17.00 sati): Čelik - Turbina i Brčko Distrikt - Igman Burch University.

Tabela: Radnički Goražde 4-0, Bosna Royal, Turbina Jablanica i Igmab Burch U. 3-1, Čelik, Bošnjak, Gen, IBU Spartans 2-2, Gračanica, Konjic i Brčko D. 1-3 te Travnik 0-4.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

KK Radnički Goražde novu sezonu A1 lige FBiH otvara sutra sa ekipom IUS Wolves Ilidža

A1 Liga FBiH: Bosna Royal savladala u gostima zenički Čelik

Košarkaši Čelika niz od pet pobjeda žele produžiti protiv Radničkog

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'