Stranačke aktivnosti     | 15.11.2019. 10:45 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Vildana Alibabić: Poljoprivreda USK ima šansu i ima podršku Naše stranke

Danas su u sali Skupštine USK potpisani ugovori o subvencioniranju razvojnih projekata (poslovnih ideja) u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda za 23 osobe koje su se prijavile na javni poziv Ministarstva poljoprivrede USK.

„Radi se  tome da sam pri kreiranju Budžeta za 2019. godine insistirala na razvojnim sredstvima za poljoprivredu, naročito za mlade ljude. Rezultat toga bio je javni poziv za start-up projekte u ukupnom iznosu od 300.000 KM. Na pozivu i kriterijima radile smo gđa. Rasima Bobić i ja, te smo osmislile ovaj paket za osobe mlađe od 40 godina,  nezaposlene, sa dobrom poslovnom idejom. Svaki aplikant mogaao je dobiti maksimalno 10.000 KM“, kaže Vildana Alibabić, zastupnica Naše stranke u Skupštini USK.

Proces odabira korisnika paketa je završen i danas su potpisani ugovori o implementaciji projekata. Ministarstvo se ugovorom obavezuje da će naredne tri godine pratiti implementaciju projekta, da ne bi došlo do zloupotrebe sredstava.

Za preostali iznos, prema dogovoru sa ministrom i Vladom USK, bit će raspisan novi poziv i očekujemo od njih da ispoštuju dogovor.

Zastupnica Alibabić dodaje: „Bez obzira na to u kojoj ulozi se našla Naša stranka u uzavreloj političkoj sceni Unsko-sanskog kantona, mi nećemo odustati od borbe za razvoj poljoprivrede i insistirat ćemo na razvojnim sredstvima i u 2020. godini. Naša poljoprivreda ima šansu, treba našu podršku i od nas će je dobiti.“

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana