Sport     | 14.11.2019. 18:39 |

Gradonačelnik Brčkog ugostio Upravu i igrače Crvene zvezde

FENA Saopćenje

BRČKO, 14. studenoga (FENA) - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić ugostio je u Gradskoj vijećnici izaslanstvo FK Crvene zvezde iz Beograda, predvođeno predsjednikom Upravnog odbora Svetozarom Mijailovićem te legendama fudbalske ekipe iz proteklog razdoblja i igračima koji su danas u timu, kapitenom Markom Marinom i Milanom Gajićem.

 "Predstavnici Crvene zvezde počastili su nas svojim prisustvom te potvrdili sve ono što smo znali, da je riječ o izuzetnom sportskom kolektivu, ali i ljudima koji imaju osjećaj i senzibilitet za armiju svojih navijača. Bilo je zadovoljstvo družiti se s njima", rekao je gradonačelnik Milić te dodao kako je susret organiziran zahvaljujući brčanskoj Udruzi navijača 'Crvena zvezda'.

 Predsjednik Upravnog odbora Crvene zvezde Svetozar Mijailović istaknuo je da je posjet Brčkom ispunjenje obveze FK Crvena Zvezda prema navijačima u Brčkom, koji su, kako je naveo, vijerni pratitelji Zvezde, gdje god ona igrala.

 "Želimo da imamo baš takve navijače i drago mi je da sam čuo da se Udruga bavi i humanitarnim radom i na taj način čini sport i sve ono što se u vezi sporta događa ljepšim i prihvatljivijim. Svi ste dobrodošli na naš stadion Rajko Mitić", dodao je Mijailović.

 Predsjednik Udruge "Crvena zvezda" iz Brčkog Duško Letić zahvalio je gradonačelniku Miliću na organizaciji prijema i izaslanstvu iz Beograda na dolasku u grad na Savi, u kojem će večeras biti organizirano neformalno druženje navijača Crvene zvezde s igračima i Upravom kluba.

 Istaknuvši kako će večer biti humanitarnog karaktera, Letić je pojasnio kako će prikupljati novac za pomoć obitelji Dragičević, odnosno za troje djece koji su ostali bez roditelja, priopćio je Ured gradonačelnika Brčko distikta BiH.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!