Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 14:09 |

Akcija sadnje drveća na Soukbunaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Sarajevo je u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem "Park" danas organizirala veliku akciju sadnje stabala na prostoru nekadašnjeg rezervoara na Soukbunaru gdje se trenutno nalazi ciciban igralište i park na kojem je planirana izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta.

Ova akcija, u kojoj su učešće uzeli pripadnici Općinskog štaba civilne zaštite i mjesnih odbora, realizira se na inicijativu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića koji je istakao važnost ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanja standarda života naših sugrađana.

Služba civilne zaštite i mjesne zajednice Općina Centar je danas angažirala 35 pripadnika mjesnih štabova civilne zaštite: "Donji Velešići", "Hrastovi-Mrkovići", "Nahorevo", "Park-Višnjik", "Skenderija-Podtekija", "Trg oslobođenja-Centar", te sa Soukbunara, koji su zajedno sa pripadnicima preostalih mjesnih štabova civilne zaštite Centra u protekli ponedjeljak iskopali i pripremili zemlju za sadnju novih sadnica na Soukbunaru.

- U partnerskom odnosu našeg preduzeća i Općine Centar, odnosno civilne zaštite, danas smo posadili 25 sadnica breza i deset sadnica voćki od čega pet jabuka i pet trešnji. Ovo je samo početak jedne dobre priče koja će imati svoj nastavak sve s ciljem da ovaj kompleks na Soukbunaru dobije svoj finalni izgled prelijepe zelene oaze - kazao je voditelj projekta u ime KJKP "Park" Nenad Radović.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom