Sport     | 14.11.2019. 13:56 |

Prvi turnir u fudbalu za djevojčice u subotu u Sarajevu

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - U sportskoj dvorani OŠ “Edhem Muladbić” održat će se po prvi put turnir u fudbalu za djevojčice, učenice osnovnih škola s područja općine Stari Grad.

Ta općina turnir organizuje zajedno s SFK 2000 Sarajevo.

Riječ je o jedinstvenom sportskom projektu u čitavoj Bosni i Hercegovini, koji će učenicama približiti jedan od najpopularnijih svjetskih sportova, fudbal.

Turnir u Sarajevu, koji će biti održan u subotu 16. novembra, predstavlja svojevrstan uvod u redovnu Fudbalsku ligu djevojčica iz Starog Grada, koja će započeti u proljetnom dijelu nastave.

Općina Stari Grad Sarajevo još od školske godine 2014/15. godine organizuje fudbalsko takmičenje za dječake, koje ima veliku popularnost, a vjeruje se da će mnogo pažnje privući i sportsko nadmetanje djevojčica s fudbalskom loptom.

Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo su početkom oktobra pokrenuli besplatne treninge fudbala za djevojčice u svim starogradskim osnovnim školama i Zavodu Mjedenica. Vrlo brzo se okupio veliki broj djevojčica, formirane su školske ekipe, koje će odmjeriti svoje snage u subotu, a nagrade najuspješnijim će uručiti trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Turnir je otvoren za javnost, te SFK 2000 Sarajevo poziva sve sportske zaljubljenike da pristuvuju utakmicama i bodre svoje timove, saopćili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!