Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 15:17 |

Zaimović: Podrška nezavisnom i objektivnom novinarstvu koje baštini FENA (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je s direktorom Elmirom Huremovićem razgovarao o razvojnim planovima agencije i njenoj ulozi kao javnog medija.

- Razgovarali smo o izazovima kad je u pitanju funkcionisanje najveće novinske agencije u Bosni i Hercegovini i informisan sam da se snažno radi na razvoju multimedijalnog servisa koji će pružati još kvalitetnije, jasnije i brže vijesti - izjavio je Zaimović.

Istakao je da je iskazao svoju podršku nezavisnom, objektivnom i istinitom novinarstvu koje baštini Federalna novinska agencija.

Zaimović je dodao da je, između ostalog, razgovarano i kako unaprijediti izvještavanje iz Federalnog parlamenta te podsjetio da je nedavno održan sastanak sa svim novinarima koji prate rad te institucije.

- FENA kao najveća novinska agencija u BiH nam je u tom kontekstu vrlo bitna i zbog toga je, između ostalog, organizovana današnja posjeta - rekao je Zaimović.

Naglasio je da je dogovoren i naredni sastanak na kojem će biti govora o konkretnim stvarima vezanim za unapređenje informisanja o radu Federalnog parlamenta.

Predsjedavajući Zaimović obišao je i redakciju Fene, gdje se upoznao s procesom rada i načinom objave vijesti i multimedijalnih sadržaja.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3659

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1vl69X13L6z-3tiFQQ2MplIIL313CBDmF?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije