Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 13:29 |

Performans i izložbe povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - UNICEF u Bosni i Hercegovini i Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta sutra će u Sarajevu organizirati događaj "Dijete je dijete". 

Bit će predstavljene priče djece koja su boravila u migrantskim prihvatnim centrima u BiH, a prezentirat će ih djeca polaznika dramske akademije Helen O’Grady iz Sarajeva.

Takođe, bit će prikazan video "Pričaj mi", u organizaciji internacionalne fondacije "Humanost u akciji", nastao tokom istoimene kampanje posvećene podizanju svijesti među građanima BiH o patnjama djece i adolescenata imigranata koji su pobjegli iz svojih zemalja u potrazi za sigurnošću i boljim životom.

Događaj "Dijete je dijete" upotpunit će i tri izložbe; izložba radova djece i mladih iz migrantskih prihvatnih centara iz cijele BiH, izložba fotografija nastalih tokom kampanje "Pričaj mi" te izložba postera "Dijete je dijete" koje su za UNICEF u BiH kreirali mladi umjetnici i dizajneri, učesnici Pop Up Sarajevo studentskog festivala dizajna i vizuelnih komunikacija. 

Svi radovi će biti izloženi u atriju zgrade Evropske unije u Bosni i Hercegovini i mogu se pogledati od 11. do 22. novembra 2019. godine, saopćeno je iz UNICEF-a u BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

UNICEF: Riječ 'nada' pod prijetnjom da bude izbrisana u Gazi

Priopćenje za javnost HRS-a

Predstavnici Brčkog i UNICEF-a razgovarali o poboljšanju položaja djeca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta