Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 12:21 |

Priznanja potvrđuju da je bihački med jedan od najboljih u BiH

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 14. novembra (FENA) - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas članove Udruženja pčelara Bihaća koji su na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili niz priznanja i medalja za med. Ovo udruženje jedno je od najbolje organiziranih poljoprivrednih udruženja u Bihaću i danas okuplja više od 160 pčelara iz svih dijelova Bihaća.

- Naše udruženje pčelara jedno je od najbolje organiziranih u USK-a i iza njih stoje godine vrijednog rada i truda kako bi kupcima dostavili najbolji med s ovih područja. Naravno, da bi uspjeh bio još veći potrebno je napraviti novi korak ka formiranju zadruge što će kasnije omogućiti lakši izvoz a posebno u zemlje arapskog svijeta. U tome će imati podršku Grada Bihaća, kao što su imali i dosad - kazao je Fazlić.

Zahvalivši na dosadašnjoj podršci Grada Bihaća, predsjednik Udruženja pčelara Bihać Elvir Šehić je kazao da je osvojenih devet zlatnih, dvije srebrene i jedno posebno priznanje na sajmu u Tuzli potvrda da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH i da će kroz brendiranje, prvenstveno lipovog meda, bihaćki pčelari dobiti prostora za daljnji plasman izuzetno kvalitetnog meda, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uvoz meda u BiH 14 puta veći od izvoza

U Brčkom uručena priznanja najboljim pčelarima u BiH i zemljama regiona

Prioizvođači meda traže pooštravanje kriterija za kontrolu meda (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu