Servisne informacije     | 14.11.2019. 09:08 |

Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu ili rosulju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne ponegdje u Bosni može biti slabe kiše ili rosulje. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevne temperature  od 10 do 16, na jugu do 18 °C. 

Sutra će biti umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevna od 12 do 18 °C. 

U subotu, 16. novembra,  pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od 8 do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku naše zemlje do 21 °C. 

U nedjelju, posljednjeg dana vikenda, prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne oblačno vrijeme. Poslijepodne i večernjim satima s kišom u većini područja. Na zapadau i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 °C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo