Kultura     | 13.11.2019. 18:00 |

Predstavom 'Jesenja sonata' HNK Mostar obilježava Noć teatra

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru za Noć teatra - 16. studenoga, svojoj publici daruje predstavu "Jesenja sonata", glasovitog švedskog filmskog i kazališnog redatelja Ingmara Bergmana, a u režiji poznatog hrvatskog redatelja Roberta Raponje.

Predstava "Jesenja sonata" premijerno je izvedena u ožujku ove godine, a njom je prvakinja Drame HNK-a Mostar Sanda Krgo Soldo obilježila 40 godina svog umjetničkog djelovanja.

Osim nje, ostali glumci u predstavi su Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar. Kako je još ranije rečeno, ovo je sofisticirana i vrhunska predstava koju su uz redatelja Raponju i glumce, radili dramaturg Dragan Komadina, a odlično pogođeno ozračje pastorskog imanja te eteričnu likovnost dali su glazbom Andrijan Zovko, a scenskim i kostimografskim rješenjima Jasmina Pacek, priopćio je HNK u Mostaru.

Ulaz na predstavu je besplatan, a ovo je već deseta godina otkako se u BiH na taj način slavi kazališna umjetnost.

Ove godine Noć teatra obilježava se u 14 bosanskohercegovačkih gradova, a različite manifestacije, predstave i popratni programi organizirat će se u 11 europskih zemalja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!