Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 16:52 |

Premijer Ganić s Lončarom i Kurjakom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je danas u svom uredu s Budimirom Lončarom, hrvatskim diplomatom i posljednjim šefom diplomatije SFR Jugoslavije i akademikom Asimom Kurjakom, hrvatskim ginekologom bosanskih korijena i stručnjakom svjetskog glasa iz oblasti ultrazvučne dijagnostike, navodi se u saopćenju Pres službe Zeničko-dobojskog kantona.

Premijer Ganić upoznao je goste sa stanjem i potencijalima Zeničko-dobojskog kantona, istakavši opredjeljenje vlasti ZDK-a za jačanje regionalne saradnje posebice u oblasti ekonomije, turizma, nauke i visokog obrazovanja.

Inicijatori i domaćini posjete su rektor Univerziteta u Zenici Damir Kukić te delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak, koji je goste upoznao s turističkim znamenitostima Zenice i ZDK-a.

Gosti će danas na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici održati predavanje studentima prava i ekonomije - Lončar o temi "Svijet, Europa, region i BiH - 30 godina nakon rušenja Berlinskog zida", dok će Kurjak održati predavanje na temu "Značaj izgradnje znanstvenih lidera za budućnost Bosne i Hercegovine", saopćila je Pres služba ZDK. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Drljača i Lončar: Podsticaj zapošljavanju i održavanju zaposlenosti (VIDEO)

Lončar: Dom naroda treba otkloniti prepreke za provedbu mjera zapošljavanja

U Vitezu se održava 8. sajam zapošljavanja

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije