Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 16:43 |

Domić i Filipović primili ženu koja je propješačila od Meksika do Kanade

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. studenoga (FENA) - Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović u srijedu su u zgradi Vijećnice razgovarali s Ljubicom Marić, koja je propješačila stazu "Pacific Crest Trail" od Meksika do Kanade u duljini od skoro 4.300 kilometara.

Ljubica Marić kazala je da joj je za ovaj poduhvat bilo potrebno šest mjeseci i šest dana, a do ideje je kaže došla kada je odlučila napustiti ured i raditi samo za sebe, priopćeno je iz Vlade distrikta.

"Do ideje sam došla jer sam jako puno radila. Inače diplomirana sam ekonomistica i puno sam provodila u uredu te sam zaključila da ne želim da mi život prođe sjedeći i krenula sam s planinarenjem. Odlučila sam da ne želim raditi za druge i počela sam raditi za sebe", istaknula je Marić.

Napominje kako je za stazu koju je propješačila saznala iz knjige "Divljina".

"Na tom je putovanju bilo i rizičnih dijelova, posebice kada sam pješačila kroz planinski lanac na sjeveru Nevade. Taj dio prešla sam za dva mjeseca zbog snijega", kazala je Marić i poručila kako bi nešto slično voljela ponoviti.

Domić je nakon razgovora kazao da mu je bila čast razgovarati o nesvakidašnjem pothvatu osobe koja je rođena na području Brčko distrikta BiH, ističući da je ovim poduhvatom Distrikt dobio još jednu zvijezdu.

"Ona je prva žena iz Hrvatske ili iz ovoga dijela Europe koja je propješačila tu stazu i zahvaljujem joj što je došla u Brčko prezentirati taj pothvat i siguran sam da će biti motivacija i drugim mladim ljudima da se bave sportom, hodaju i zavole planine i prirodu. Čekamo je da nas iznenadi još jednom avanturom, koju će ona sigurno u bliskoj budućnosti realizirati", kazao je Domić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom