Stranačke aktivnosti     | 13.11.2019. 15:51 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Regionalni odbor Naše stranke u USK: Bunić treba podnijeti ostavku

Zastupnica Naše stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona glasala je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Kluba Bošnjaka u Skupštini USK za usvajanje dnevnog reda, međutim, sjednica nije održana s obzirom na to da dnevni red nije dobio podršku dovoljnog broja zastupnika. Regionalni odbor Naše stranke u USK ovim putem izražava žaljenje što je uopšte došlo do sazivanja vanredne sjednice Kluba Bošnjaka na kojoj je trebao biti razmatran Prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića i Prijedlog odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

Stav RO Zapad Naše stranke je da gospodin Agan Bunić, uslijed novonastalih i svima poznatih okolnosti, više ne treba da obnaša funkciju predsjedavajućeg Skupštine USK, odnosno da je najispravniji potez da sam ponudi ostavku. Uopšte ne želimo ulaziti u okolnosti afere u kojima se gospodin Bunić našao, smatrajući da ona ogromnim dijelom spada u domen njegovog privatnog života, no afera je u ovom trenutku i nepotreban teret na leđima Skupštine upravo zbog funkcije koju gospodin Bunić obavlja.

Kako bi Skupština USK, kao najviši kantonalni zakonodavni organ, mogla nastaviti da se bavi pitanjima koja su od suštinske važnosti za poboljšanje kvaliteta života građana ovog kantona, još jednom pozivamo gospodina Bunića da podnese ostavku i na taj način rastereti nepotrebnog pritiska ovu instituciju, a zastupnica Naše stranke će podržati prijedlog za novog predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo