Stranačke aktivnosti     | 13.11.2019. 15:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Imaćemo istih broj srpskih mjesta u Parlamentu BiH a SNSD pozivamo da i oni rade u interesu RS


„Imaćemo istih broj srpskih mjesta u Parlamentu BiH a i SNSD-u će biti ponuđeno da rade u interesu Republike Srpske“ – kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući inicijativu za odblokiranje rada Parlamenta BiH.

„Nijedno mjesto neće biti uskraćeno nijednom entitetu niti nijednom narodu. Jedna trećina će uvijek biti za predstavnike srpskog naroda i iz Republike Srpske. Mi mijenjamo samo poslaničke procedure jer su ove sad iskorištene za svojevrsnu blokadu Parlamenta i mi želimo to da odblokiramo.“ – kazao je predsjednik SDS.

Šarović je kazao da inicijativa nije pokrenuta zbog SDS ili PDP već će sve stranke biti ponuđene da popune mjesta u komisijama, prema snazi koju imaju, oni koji su najjači imaće najveći broj pozicija u komisijama, naglasivši da njemu niko ne treba da priča šta je u interesu Republike Srpske ili šta je patriiotski.

„Cilj je da se promoviše rad i da se obezbjede prijeko potrebna sredstva ovoj zemlji a da se prestane sa ovom vrstom manipulacije kojom oni već nekoliko dana uvjere javnost da su u pravu. Izmjenom poslovnika gube se osnovne poluge za zloupotrebe i za blokadu jednog važnog zakonodavnog tijela radi uskostranačkih interesa“ – naglasio je Šarović.

Predsjednik SDS je istakao da je potrebno odblokirati rad Parlamenta jer su važni projekti i obezbjeđena novčana sredstva na čekanju.

„Naš cilj je da Predstavnički dom radi i da odbolikramo preko dvije milijarde KM sredstava, od čega 50% za infrastrukturu, ostatak za zaštitu od poplava, za energetsku efikasnost... Od ukupnog iznosa sredstava 50% pripada Republici Srpskoj“ – kazao je Šarović.

„Evo vidite, juče na sjednici smo izlglasali novih 100 miliona podrške, namjenjenih prije svega za zaštitu od poplava i regulaciju otpadnih voda a najveći dio ide u Republiku Srpsku. To je pravi interes građana, sve ostalo je klasična manipulacija“, dodao je Šarović.

On nagašava da je važno da Parlament radi i bude kompletan.

„To je jedini cilj naše inicijative. Parlament mora da radi u kriznim vremenima i niko ma koliko veliki i jak bio, ne može to da blokira radi svojih interesa. – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo