Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 14:40 |

Obilježena 26. godišnjica ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića

FENA Saopćenje

FOJNICA, 13. studenoga (FENA) - Svetom misom zadušnicom u srijedu je u fojničkom samostanu obilježena 26. godišnjica od ubojstva franjevaca, gvardijana Nikice Miličevića i samostanskog vikara samostana Sv. Duha u Fojnici Leona Migića.

Misno slavlje predvodio je gvardijan samostana Sv. Duha u Fojnici fra Mirko Majdandžić, koji je u svojoj propovjedi istaknuo da se danas moli za ubijene franjevce, ali i za budućnost svih nas.

"Fra Nikica i fra Leon žrtvovali su se za nas, žrtvovali su svoje živote radi naše budućnosti, a tako i mnogi drugi koji su vlastitom krvlju platili ono što mi imamo danas. Odgovornost koju imamo moramo provoditi i sve što imamo sačuvati. Trebamo voljeti ovaj prostor, živjeti na njemu i stvarati bolje životne uvjete. Nije mnogo potrebno, samo malo žrtve koju su mnogi prije nas dali prenoseći odgovornost u naše ruke", kazao je fra Mirko.

Obilježavanju obljetnice zločina nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom i predsjednikom ŽO HDZ-a BiH ŽSB Radojom Vidovićem, priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

"Fratri nikada nisu dvojili da postoji nalogodavac ovog strašnog zločina. Još prije 20-ak godina prof. dr. fra Vitomir Slugić, koji je bio svjedokom zločina, izjavio je da se strašni zločin, koji je bio smišljen, na sudu u Sarajevu sveo na obično ubojstvo u krčmi. Dakle, klasični ratni zločin na vojnim sudovima 1994. i 1995. okarakteriziran je kao obično ubojstvo", dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Osmanović: Prava braniteljske populacije iz KS prenijeti na nivo Federacije BiH

Napretkov trio Senso nastupit će u petak u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici

Vlada KSB nije produžila koncesiju za rudnik zlata u Bakovićima kod Fojnice (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta