Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 14:33 |

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Lukavac

FENA Saopćenje

TUZLA, 13. novembra (FENA) - Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem danas je u društvu načelnika Općine Edina Delića posjetila lokacije na kojima se realiziraju infrastrukturni projekti u Lukavcu.

Premijer Tulumović ukratko je prezentirao zbirni plan svih projekata koji se ove godine finansiraju ili sufinansiraju iz kantonalnog budžeta. 

- Siguran sam da će ovaj sastanak rezultirati našom boljom međusobnom saradnjom, a što će u konačnici rezultirati boljitkom za građane Lukavca - rekao je premijer Tulumović ističući da je Vlada Tuzlanskog kantona već unutrašnjim preraspodjelama u okviru budžeta TK za ovu godinu uspjela napraviti određene pozitivne pomake.

Načelnik Delić kazao je da je Vlada Tuzlanskog kantona promijenila nepovoljan odnos kantonalne vlasti prema Općini Lukavac, saopćeno je iz Vlade TK-a. 

- Danas smo otvorili određena pitanja i delegirali smo našu općinu Vladi kao prostor gdje u saradnji sa drugim općinama možemo rješavati pitanje zbrinjavanja čvrstog otpada na ekološki prihvatljiv način, a i kandidirali smo i neka druga pitanja poput prostornog planiranja za potrebe industrije, situacije i odnosa privrednih subjekata Cementare, Sode Sisecam, GIKIL-a i slično - istakao je Delić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'