Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 14:16 |

Crnadak donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Vujčića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, uposlenika tog ministarstva i predsjednika Sindikalne organizacije MVP-a, zbog vrijeđanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru.

Crnadak je ocijenio da je nedopustivo da bilo ko vrijeđa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u bh. institucijama.

- Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. To neću dozvoliti - naveo je Crnadak.

Predsjednik Sindikalne organizacije Ministarstva vanjskih poslova BiH Miroslav Vujčić na Facebook profilu, na kojem MVP navodi kao mjesto zaposlenja, komentirao je sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Svi moraju poštovati odluke CIK-a, izjave o sukobima su neodgovorne

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom