Stranačke aktivnosti     | 13.11.2019. 11:54 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA pozdravlja jasan stav UO Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem su iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka NSRS.

Ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS-a u njihovom antidejtonskom djelovanju.

Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih.

Podsjećamo da mandat PIC nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.    

Zato pozivamo PIC da podrži Visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat. Izostanak konkretne reakcije će i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljoj destabilizaciji.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo