Servisne informacije     | 13.11.2019. 08:22 |

U BiH jutros oblačno sa kišom u većini područja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije i bez padavina je na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica 0, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 8, Drvar i Ivan-sedlo 10, Bugojno i Livno 11, Grude i Jajce 12, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sarajevo 13, Mostar, Stolac, Trebinje i Zenica 14, Doboj, Neum i Srebrenica 15, Tuzla 16 i Zvornik 17 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 925hPa, za 19hPa je ispod normale i opada. 

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije će biti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jače padavine očekuju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjeta rće biti umjeren i jak, južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra se očekuje od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretti između 10 i 16, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 15 stepeni, soapćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo