Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović primio Nelsona: Potrebne funkcionalne institucije radi dobrobiti građana 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona. 

U fokusu razgovora bio je proces formiranja novog saziva Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, kao i  deblokada rada Parlamentarne skupštine BiH. 

Sagovornici su se složili da je od izuzetnog značaja za BiH da ima funkcionalne institucije, koje rade za dobrobit građana. 

Ambasdor Nelson je potcrtao da je jako štetno za građane i državu da Parlamentarna skupština BiH ne radi i da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se pokrenuo rad najvišeg zakonodavnog tijela u BiH. 

Istaknuto je da je od najveće važnosti nastaviti sa provođenjem reformi, kako bi poboljšao standard građana, osnažila borba protiv korupcije, te dinamizirao napredak na putu euroatlantskih integracija.

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.