Bosna i Hercegovina     | 12.11.2019. 16:50 |

Čović u Jajcu: Naša obveza stvoriti bolji ambijent za život

FENA Saopćenje

JAJCE, 12. studenoga (FENA) - Izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem, boravilo je u radnom posjetu Jajcu.

Uz Čovića u stranačkom izaslanstvu bili su dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, a ugostio ih je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH i predsjednik Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović.

Na radnom sastanku Šimunović je upoznao goste s aktualnom političkom situacijom u Jajcu te projektima koji se moraju realizirati u suradnji s višim razinama vlasti, infrastrukturnim projektima, predstojećim lokalnim izborima i svim drugim bitnim temama za bolji život stanovnika Jajca, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović pozvao je nazočne da osmisle nove projekte za naredne četiri godine.

- S te strane u ime Hrvatskog narodnog sabora, Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, očekujem da se ovdje naprave vrlo jasni planovi što treba raditi u narednom razdoblju u infrastrukturi, ali jednako tako i u poticajima investiranja kako bi ohrabrili naše gospodarstvenike da ulažu ovdje - poručio je Čović.

Dodao je kako je obaveza svih dužnosnika, bez obzira s koje razine vlasti dolazili, da stvore bolji ambijent za život.

U sklopu posjeta Jajcu izaslanstvo je obišlo Opću bolnicu Jajce, gdje je ravnatelj dr. Stipan Jezerčić predstavio aktivnosti koje se realiziraju u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pored niza dijagnostičkih aparata, bolnica je nabavila inkubator, renoviran je Odjel ginekologije i Odsjek transfuziologije, većinom sredstvima koja su došla preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Također, prezentirane su planirane aktivnosti za rekonstrukciju bolničkog lifta i nabavu novog bolničkog vozila. Izaslanstvo HDZ-a BiH podržalo je aktivnosti, te su se stavili na raspolaganje u svim budućim planovima.

Posjet izaslanstva HDZ-a BiH Jajcu završio je obilaskom Osnovne škole 13. rujan Jajce i sportske dvorane u izgradnji, gdje dužnosnike ugostila ravnateljica Iva Ladan, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!