Stranačke aktivnosti     | 12.11.2019. 16:26 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Jajce zaslužuje bolji ambijent za život, bolju infrastrukturu od ove koju imamo danas

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je sa stranačkim izaslanstvom boravio u radnom posjetu Jajcu.

Osim predsjednika Čovića, radnoj posjeti nazočili su i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović te ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Martić.

Izaslanstvo je dočekao Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora, a sastanku su nazočili i članovi Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce.

O stanju i aktivnostima na području općine, položaju Hrvata u Jajcu, te stranačkim aktivnostima govorio je Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce i predsjednik Općinskog vijeća Jajce. Šimunović je naglasio i aktualnu političku situaciju u Jajcu, te je govorio o realizaciji projekata koji se moraju realizirati u suradnji sa većim razinama vlasti, infrastrukturnim projektima, predstojećim Lokalnim izborima i svim drugim bitnim temama za bolji život svih stanovnika Jajca.

Naglašena je potreba razumjevanja pri realizaciji planiranih investicijskih projekata, koji moraju biti prepoznati od većih razina vlasti, kako bi se odgovorno pristupilo boljem razvoju gospodarstva, ali i većim mogućnostima zapošljavanja na području općine Jajce.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočne je upoznao sa aktualnom političkom situacijom, ali i naglasio važnost budućih lokalnih izbora. -Projekte koje smo završili ostaju iza nas i moramo osmisliti nove projekte za naredne četiri godine kako bi se mogli opet okupiti i odgovorno prezentirati naše aktivnosti. S te strane u ime Hrvatskog narodnog sabora, Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, očekujem da se ovdje naprave vrlo jasni planovi što treba raditi u narednom razdoblju u infrastrukturi, ali jednako tako i u poticajima investiranja kako bi ohrabrili naše gospodarstvenike da ulažu ovdje. Naša je obaveza s viših razina vlasti, ne samo županijske, znači i entitetske i državne da do kraja u tome sudjelujemo. Vjerujem da svi vi zaslužujete puno bolji ambijent za život, puno bolju infrastrukturu od ove koju imamo danas, a na nama je da je vrlo jasno implementiramo, naglasio je predsjednik Čović.

Nakon održanog sastanka predsjednik Čović uz izaslanstvo, obišao je Opću bolnicu Jajce, gdje je ravnatelj dr. Stipan Jezerčić predstavio aktivnosti koje su trenutno realizirane. Pored niza dijagnostičkih aparata, bolnica je nabavila inkubator, renoviran je Odjel ginekologije i Odsjek transfuziologije, većinom sredstvima koja su došla preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Također, prezentirane su planirane aktivnosti za rekonstrukciju bolničkog lifta i nabavu novog bolničkog vozila. Izaslanstvo HDZ-a BiH podržalo je aktivnosti, te su se stavili na raspolaganje u svim budućim planovima.

Posjet izaslanstva HDZ-a BiH Jajcu završio je obilaskom Osnovne škole 13. rujan Jajce i sportske dvorane u izgradnji, gdje je ravnateljica Iva Ladan predstavila ciljeve, aktivnosti ali i potrebe ove obrazovne institucije.
HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana