Bosna i Hercegovina     | 12.11.2019. 15:26 |

Herceg primio novoimenovanu voditeljicu Misije OESS-a u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenoga (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg susreo se utorak s veleposlanicom Kathleen Kavalec, novoimenovanom voditeljicom Misije OESS-a u BiH.

Herceg je istaknuo dosadašnju iznimno korektnu suradnju Vlade HNŽ-a i Ureda OESS-a u Mostaru te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem.

Govoreći o brojnim aktivnostima, predsjednik Herceg poglavito se osvrnuo na stanje u prosvjeti, ističući kako je Vlada učinila snažan iskorak na stvaranju boljih uvjeta za boravak i izobrazbu učenika i rad prosvjetnih djelatnika, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

-Vlada je uložila znatna materijalna sredstva iz svojih, donatorskih i kreditnih sredstava kako bi na najbrži, najučinkovitiji i najisplativiji način pomogla jedinicama lokalne samouprave i poboljšala kakvoću školskih, ali i zdravstvenih i drugih javnih objekata - podsjetio je predsjednik Herceg te dodao kako je Vlada učinila i čini zapažene iskorake na stabiliziranju financijskih prilika te okončavanju niza pregovora i potpisivanju kolektivnih ugovora sa svim reprezentativnim sindikatima.

Na sastanku je, uz ostalo, otvoreno i nekoliko bitnih tema od pitanja izbornog procesa u Mostaru, odnosno održavanja lokalnih izbora 2020. godine, unaprjeđenja prosvjete i ukupnih procesa na preustrojima u izobrazbi do pitanja obrazovnoga integriranja djece migranata, smještenih u kampu Salakovac.

Govoreći o lokalnim izborima, predsjednik Herceg ponovio je stajalište kako Mostar ne smije biti iznimkom u odnosu na druge općine i gradove u BiH te kako građani Mostara moraju uživati punu jednakopravnost i zaštitu svih građanskih i ljudskih prava.

Kada je u pitanju kamp Salakovac, Herceg je izrazio nedvojbenu opredijeljenost pomoći djeci koja su smještena u tom kampu, ali i upoznao veleposlanicu s objektivnim zaprekama zbog činjenice da to odredište služi samo kao tranzicijska točka u kretanju migranata te kako se djeca tamo ne zadržavaju dostatno dugo za njihovo integriranje u nastavni proces.

- Zato smo i zadužili mjerodavna županijska ministarstva koja će razmotriti stanje i načiniti prijedloge rješenja pitanja kampa Salakovac, napose djece koja kroz taj kamp prolaze - pojasnio je premijer HNŽ-a.

Veleposlanica Kavalec zahvalila je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijemu, izrazivši izrazitu opredijeljenost daljnjem razvitku suradnje, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije