Bosna i Hercegovina     | 12.11.2019. 14:32 |

Sofić :Tražit će se rješenja za probleme s kojima se suočavaju dijabetičari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.novembra (FENA) - Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić primila predstavnike Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.

Tom prilikom iznijeti su problemi osoba sa dijabetesom sa kojima se svakodnevno susreću, te razgovarano o prijedlozima za njihovo rješavanje i prevazilaženje.

 - Ministarstvo zdravsta će u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS te predstavnicima udruženja u narednom periodu tražiti najbolja rješenja za trajno rješavanje problema sa kojima se susreće ta populacija - najavila je ministrica Sofić.

Udruženje dijabetičara djece i omladine KS okuplja roditelje djece i mlade s dijabetesom. Udruženje je osnovano u maju 2009. godine s ciljem da svojim radom doprinese sistematskom rješavanju statusa oboljelih, ne samo u Kantonu Sarajevo nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

I ovoga puta je istaknuto kako to udruženje svojim brojnim aktivnostima nastoji ukazati na potrebu kvalitetnije zdravstvene zaštite dijabetičara, a zašto im je svoju podršku iskazalo resorno ministarstvo, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U liječenju šećerne bolesti važnu ulogu imaju i oboljeli i članovi porodice

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu