Ekonomija     | 12.11.2019. 13:09 |

Isak: Sigurnost građana i učesnika u saobraćaju nam je primarna obaveza

FENA Saopćenje

ZENICA, 12. novembra (FENA) - Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i direktor Kantonalne direkcije za ceste koja djeluje u sastavu tog ministarstva Rasim Kovač potpisali su danas dva ugovora sa izvođačima radova ukupne vrijednosti 529.359,48 KM.

Sa direktorom preduzeća Sacom d.o.o. Sarajevo Kadrijom Muratovićem potpisan je ugovor o realizaciji projekta nabavke i postavljanja vertikalne saobraćajne signalizacije i cestovne opreme na regionalnim cestama R 445 dionica Karaulsko Polje-Kakanj-Visoko-Podlugovi i R 474 M-17-Perkovići-Novi Šeher-Tešanj-Jelah-granica Federacije. U pitanju je 304.785,00 KM vrijedan projekt koji će doprinijeti poboljšanju sigurnosti na pomenuta dva regionalna pravca.

Također, s direktorom preduzeća "Porobić" d.o.o. Zavidovići Edinom Porobićem potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta i izgradnji pješačke staze u naselju Ulišnjak, općina Maglaj, na regionalnoj cesti R-465 dionica Zavidovići-Maglaj, lokalitet Ulišnjak. Vrijednost ovog projekta iznosi 224.574,48 KM, a u pitanju je sanacija klizišta koje datira od prije dvadesetak godina, te se ovime prevenira štetno djelovanje na putnu infrastrukturu koja se nalazi u blizini klizišta.

- Sigurnost građana je naš prvenstveni cilj i primarna orijentacija te su ovo projekti koje realiziramo u cilju postizanja povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju na regionalnim cestama širom Zeničko-dobojskog kantona - kazao je Isak.

S preduzećem Porobić d.o.o. Zavidovići je potpisan i ugovor o izvođenju dodatnih radova na trajnoj sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R 444 dionica Podlugovi-Breza-Vareš, lokalitet Vrankamen, a kojima će trajno biti sanirano klizište koje se nalazi pored regionalne ceste R444 na lokalitetu Vrankamen kod Breze, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo